donderdag 1 november 2012

La Mer Foundation

La Mer Treatment Fluid Foundation is een foundation die door veel beauty liefhebbers als een Holy Grail wordt gezien. Een Holy Grail is hét  perfecte product waar je al heel lang naar op zoek was zoals bijvoorbeeld een foundation, mascara of concealer. La Mer is een foundation die door beauty liefhebbers vaak genoemd wordt als hun Holy Grail op het gebied van foundation. La Mer valt zeker in het luxe segment. Een foundation van 30 ml. is dan ook te koop voor €71,-. Ja, eenenzeventig euro voor een foundation. Voor mij is dit echt onbetaalbaar. Nu zul je ook meteen denken, waarom heb je dan een La Mer foundation? Een vriendin van mijn moeder had hem gekocht maar hij was te licht voor haar huidskleur, en aangezien haar dochter in Londen woont kreeg mijn moeder hem mee naar huis. No Problemo! Nu kan ik zelf ook de foundation gebruiken. Van de producten van La Mer had ik al eens wat gehoord. Het is voornamelijk een merk dat zich heeft gespecialiseerd in huidverzorging maar dus ook een foundation en concealer op de markt heeft gebracht. Dat het duur was wist ik ook, maar zo ongelofelijk duur, nee, dat wist ik niet. Zo zag ik dat 6 maskers over de toonbank gaan voor het luttele bedrag van 254 euro...
 

Het eerste wat me opviel aan de verpakking is dat het best simpel is. De foundation komt in een glazen flesje met een witte dop. Het glazen flesje vind ik weinig innovatief, ook mijn wake me up foundation van Rimmel komt in een glazen flacon. Wat ik wel heel erg fijn vind aan deze foundation is dat hij een pompje heeft. Dit vind ik persoonlijk altijd het beste/fijnste werken. Het complete geheel van het flesje vind ik tijdloos. Geen schreeuwende kleuren en gekke vormen zijn er gebruikt, gewoon simpel en strak.

Ook deze foundation bevat net zoals de Rimmel wake me up foundation SPF 15. Iets wat ik zelf altijd wel een fijn idee vind, je huid is dus 'beveiligd' tegen de zon. Een ander voordeel van deze foundation is dat hij in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Tien om precies te zijn. Waarvan er in Nederland zes verkijgbaar zijn. Toch denk ik zelf dat dit nog niet helemaal voldoende is. Zo lijkt mij de donkerste kleur, Tan, niet voldoende voor mensen met een hele donkere huidskleur. Ik vind hem in ieder geval zelf vrij licht lijken...
Een voorbeeld van deze foundation is dat hij ontzettend goed wordt opgenomen in de huid. Daarnaast voelt het niet alsof je een foundation draagt. Nadat je de foundation hebt aangebracht krijg je stralende huid die ook nog eens heel erg natuurlijk lijkt. Deze stralende huid krijg je doordat er in de foundation halfedelstenen worden gebruikt. Van sommige foundations krijg je een 'pannenkoek' gezicht, je ziet de foundation heel erg duidelijk, en dat is hier absoluut niet het geval. Daarnaast vind ik hem zelf vrij dekkend terwijl je niet zoveel van het product nodig hebt. Wat ik wel merk is dat de foundation minder vloeibaar is dan mijn Wake Me Up foundation. De foundation heeft een dikkere substantie. De foundation blijft daarnaast ook nog een keer lang zitten en je krijgt niet gauw van die glimplekken op je T-Zone.

Een ander voordeel aan deze foundation is dat het een treatment is. Dat wil dus zeggen dat je door het gebruik van deze foundation je huid steviger en helderder wordt gemaakt. Zelf heb ik vooral last van oneffenheden. Mijn huid is op zich wel vrij sterk. Maar vooral in de wintermaanden kan ietsje meer stevigheid fijn zijn.

Voor en Nadelen
  • De opname van de foundation in de huid.
  • Je krijgt er een stralende natuurlijke huid van
  • Dekkend
  • Lang houdbaar
  • Dikkere substantie
  • Het is een Treatment
  • SPF
Nadelen
  • De prijs
  • Simpele verpakking

Is dit product voor mij een Holy Grail?
Het product is fijn, dat zeker. Maar zelf zou ik hem niet zo snel kopen, hoe geweldig hij ook is. Eenenzeventig euro vind ik een beetje te veel voor een foundation. Dit komt ook met name doordat ik student ben en op dit moment geen budget heb voor een foundation van 71 euro. Mijn Wake Me Up foundation heeft ook een paar elementen waarover de La Mer foundation ook beschikt, denk hierbij aan de stralende huid die je erdoor krijgt en de SPF. Voor mij is dat nu voldoende.

Zou jij 71 euro betalen voor een foundation? Wat is jou Holy Grail?
Je kan me volgen op: Twitter | Bloglovin | GFC

De foundation is onder andere te koop bij de Douglas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten