zondag 22 april 2012

It Girl: Peaches Geldof

Tegenwoordig hoor je steeds vaker de term It Girl. Een term die gebruikt wordt voor meiden die eigenlijk niets noemenswaardigs hebben gedaan om beroemd te worden maar dat toch zijn. Vaak is de media aandacht die er voor deze meiden is maar voor korte duur. Sometimes you're in and another time you're out. Toch zijn er wel een paar blijvertjes. Ook de It-Girl die ik vandaag onder de loep neem: Peaches Geldof. Als jonge tiener begon ze met het schrijven van columns in de Engelse Elle Girl en The Sunday Telegraph. Al snel had ze daarna haar eigen tv serie te pakken. Daarnaast is ze ook een bekende uit de Engelse party-scene. Naast het hebben van haar eigen tv serie en het schrijven en feesten is Peaches ook bekend om haar kledingstijl. Ze combineerd dure merken met tweedehands, iets waar veel meiden een voorbeeld aan nemen. Als je meer over Peaches wil weten moet je zeker verder lezen!

Peaches Honeyblossom Michelle Charlotte Angel Vanessa Geldof is geboren op 13 Maart 1989 als dochter van  Bob Geldof en Paula Yates. Haar vader is een bekende muzikant, in de jaren 70 werd hij bekend als de zanger van Boomtown Rats en later in 1984 was hij de stichter van het bekende 'Do they know It's Christmas' spektakel met tal van andere beroemde artiesten uit die tijd. Haar moeder Paula Yates was een televisie presentator en fotomodel. Al op jonge leeftijd stond ze in de belangstelling door haar beroemde ouders. Gelukkig heeft Peaches nog twee zussen Fifi Trixibelle (1983) en Little Pixie (1990) waarmee ze alles kan delen. Dit zullen ze ook zeker gedaan hebben in de tijd dat hun ouders in scheiding lagen. Dit omdat haar moeder vreemd ging met INXS zanger Michael Hutches met wie ze ook een kind krijgt: Heavenly Hiraani Tiger Lily Hutchence. Zowel Michael pleegt een aantal jaren later zelfmoord en Paula neemt per ongeluk een overdosis aan medicijnen. Bob, de vader van Tiger Lily's zussen neemd de voogdij van het meisje op zich.
Fifi, Bob, Pixie, Peaches en vooraan kleine Tiger Lily
In April 2004 begon Peaches met het schrijven van Columns en artikelen voor de Britse Elle Girl. Dit deed ze totdat het blad werd opgeheven in October 2005. Daarnaast schreef ze van haar veertiende tot zeventiende voor de Daily Telegraph en schreef ze artikelen voor The Guardian. Daarnaast schreef ze nog veel meer artikelen voor andere tijdschriften en kranten. In 2005 presenteerde en schreef ze haar eigen tv serie: Peaches Geldof: Teenage Mind en de daarop volgende serie Peaches Geldof: Teen America. In 2006 behaalde ze de lijst Top Ten Fashion Icons of the year van de Tatler. Zij was met haar zeventien jaar ook de jongste persoon op de lijst. In 2007 maakte ze ook haar debuut op de catwalk. Haar echte doorbraak als model kwam in 2009 toen ze een contract tekende voor een bedrag met zes nullen! voor het merk Ultimo Underwear. Helaas kwam er geen verlenging van het contract, dit omdat er naaktfoto's van Peaches opdoken. 
Peaches met Christina Curry
Peaches staat bekend als Wild Child. Ze trouwde op 5 Augustes 2008 op negentienjarige leeftijd met Max Drummey een Amerikaanse muzikant, in Las Vegas.  Op 7 Februari 2009 werd de scheiding aangekondigd.  Het duurde nog wel twee jaar voordat die uiteindelijk door Max werd aangevraagd. Op 11 December 2011 kondigde Peaches haar verloving aan met Thomas Cohen, lead zanger van de band S.C.U.M. Op 5 Januari 2012 kondigde Peaches de zwangerschap van haar eerste kindje aan. Inmiddels is ze ook al bevallen van de kleine Astala. De mannelijke benaming voor het joodse Esther. Het is nu nog onbekend wanneer ze precies bevallen is aangezien ze was uitgerekend op 24 April.

1 opmerking: