donderdag 1 maart 2012

Lindsay Lohan films

Lindsay Lohan, een actrice die de laatste tijd meer in het nieuws is geweest om haar lesbische relatie, drugsgebruik en haar rechtszittingen. Voor die tijd was ze nog een vrij onschuldig meisje. Ze begon haar carrière in The Parent Trap uit 1998. Hierin speelde ze een dubbelrol, ze speelde zowel Hallie Parker als Annie James. Het werd haar doorbraak en als snel werd ze een kindsterretje. Ook als tiener had ze de rollen voor het uitkiezen en nam ze de films Mean Girls, Freaky Friday en Confessions of A Teenage Dramaqueen op. Na een tijdje ging het bergafwaarts en belande ze in de cel en rehab. Op internet zijn verschillende Mugshots te vinden van La Lohan. Maar daar draait deze post niet om. Deze post gaat over de leukste LiLo films.


Zelf heb ik een als een aan Lindsay denk een lijstje met 5 films in mijn hoofd die ik leuk vind en veel heb gekeken. Te beginnen met the Parent Trap:

In deze film speelt Lindsay zoals hierboven als is genoemd een dubbelrol als Hallie Parker en Annie James. De Parent Trap is een verfilming van de gelijknamige film uit 1961.

De tweeling wordt vlak na hun geboorte gescheiden van elkaar als hun ouders besluiten uit elkaar te gaan. Annie woont bij haar moeder in Londen en Hallie bij haar vader in Californië. Ze weten niet van elkaars bestaan. Dan komen ze elkaar tegen op kamp, ze besluiten van elkaars identiteit te ruilen zodat ze allebei tijd kunnen doorbrengen met de andere ouder. Daarnaast wil hun vader hertrouwen, hier wordt natuurlijk een stokje voor gestoken.

Zelf doet deze film me altijd denken aan It Takes Two, waar Mary Kate & Ashley Olsen de hoofdrol in spelen. Het verhaal is ietsje anders, maar gaat wel over een tweeling die van elkaar gescheiden is en niet van elkaars bestaan weten. Als ik moet kiezen kies ik voor de films met the Olsen twins, ik vind de setting en het verhaal ietsje leuker. Desondanks is The Parent Trap ook een aanrader, zeker als je een jonger zusje hebt of oppaskindjes. Zelf vind ik de film leuk voor leeftijdscategorie 9-14. Ook al kijk ik er met mijn negentien jaar zelf ook nog met plezier naar.


In Freaky Friday speelt Lindsay de rebelse Anna, die het allerliefst met haar rockbandje in de garage oefent. Dit zorgt voor veel conflicten met haar moeder. Haar moeder is op dat moment bezig met haar huwelijk met haar vriend Ryan. Anna vindt dat ze dit veel te snel doet. In een chinees restaurant krijgen ze hier openlijk ruzie over. Als ze een gelukskoekje krijgen van de grootmoeder van de eigenaren veranderen moeder en dochter in elkaar. Ze doen net alsof er niks aan de hand is maar dit zorgt al snel voor problemen wanneer Anna lief moet doen tegen Ryan. Maar ook haar moeder heeft het niet makkelijk, zij moet zich nu gaan kleden als de rebelse Anna, terwijl ze zelf een clean-freak is. Dan wordt ook Jake, de populairste jongen van de school, verliefd op haar. Door het hele avontuur krijgen ze meer begrip voor elkaar.

Zelf vind ik deze film heel erg leuk en grappig. Vooral omdat je ook de gedachten van de spelers hoort. Lindsay & Tess zijn ontzettend goed in elkaar nadoen en spelen, zodat het net lijkt alsof ze echt van lichaam hebben geswitcht. Daarnaast is Jake, die gespeeld wordt door hunk Chad Michael Murray ook niet verkeerd om naar te kijken. 


In deze film speelt Lindsay Mary Elizabeth, ook al wil ze zelf liever Lola genoemd worden. Ze is gek op aandacht en een echte dramaqueen. Ze moet New York verlaten om samen met haar gezin naar New Jersey te verhuizen. Op school wordt ze als rivale gezien van Carla Santini. Toch raakt ze bevriend met Ella Gerard, die net als Lola helemaal weg is van de band Sidarthur.
Lola besluit op school auditie te doen voor het toneelstuk Elizabeth Rocks, en krijgt de hoofdrol, tot ergernis van Carla. Hierdoor groeit de vijandigheid tussen de twee meisjes. Als Lola en Ella in het winkelcentrum zijn, komen ze Carla tegen. Zij zegt kaartjes te hebben , voor het afscheidsconcert van Sidarthur. Lola wil niet vernederd worden en liegt dat Ella en zij ook kaartjes hebben. Ook al heeft ze die niet.  Ella biedt aan de kaartjes te kopen en alleen bemachtigen ze illegaal twee kaartjes. Helaas verdwalen ze in New York, toch weten ze de After pary te vinden. Ze komen niet binnen. Dan vinden ze Stu, de lead zanger dronken in een steegje, en besluiten ze hem mee te nemen. Stu maakt zich belachelijk in een wegrestaurant en de meiden en hij worden gearresteerd. Op het politiebureau komt Lola's vader. Lola had op school vertelt dat hij niet meer leefde, dit bleek echter een leugen. Als ze Stu thuisbrengen, komen ze ook Carla tegen, die verrast is de meiden te zien. Als ze weer op school komen doet Carla alsof ze de meiden nooit heeft gezien. Carla weet de hele school tegen Lola op te zetten. Hierna wil Lola uit de musical stappen, maar Ella houdt haar tegen. Na de musical, die Lola rockte, is er een afterparty bij Carla. Hier komt ineens Stu opdagen, die op zoek is naar Lola. Carla doet alsof hij voor haar komt, wanneer Stu Lola vindt weet iedereen dat Carla gelogen heeft. 


Dit vind ik zelf de minst leuke film uit het rijtje. Waarschijnlijk omdat het verhaal mij niet zo aanspreekt. Wel is in deze film een rol weggelegd voor Megan Fox, als Carla. Het grappige is, na de film heeft Megan toegegeven niet goed op te kunnen schieten met Lindsay, en hun twee karakters in de film hebben ook moeite met elkaar.


Mean Girls is misschien wel de film waarin Lindsay haar bekendste rol heeft gespeeld. In deze film speelt ze Cady Heron. Cady woonde in Afrika en werd thuis onderwezen, maar dan verhuizen ze naar een klein stadje in de buurt van Chicago en gaat ze naar High School. Cady heeft geen idee hoe het er op een echte school aan toe gaat en weet zeker niks over populaire meiden. Op haar nieuwe school is dat Regina George. Ze raken bevriend, en zonder het te weten wordt Cady ook nog eens verliefd op Regina's ex-vriendje Aaron Samuels. Als Regina hierachter komt, wil ze Aaron ineens terug. En dat terwijl ze doet alsof ze Cady's vriendin is. Cady besluit om haar terug te pakken en ziet het als een girl-world strijd. Helaas wordt hierin de hele school meegesleept als het burnboek gepubliceerd wordt. Een gemene streek van Regina. De hele school ziet Cady de sociale ladder opklimmen en er net zo hard weer afgeleiden. Het leven was toch simpeler als Jungle meisje.


Deze film is waarschijnlijk herkenbaar voor elk schoolmeisje. Op school is er altijd een populaire groep. In deze film het groepje van Regina maar ook de sporters. Iedereen heeft waarschijnlijk een periode gehad waarin hij wel populair wilde zijn of worden, ook Cady. Als zij eenmaal aan de top is, gaat zij zich ook echt als een bitch tegen anderen gedragen, en vergeet ze de mensen die er waren toen zij nog niet populair was, totdat ze van de sociale ladder valt, en als je van een hoge hoogte valt, kom je hard neer.


De rebelse tiener Rachel (Lindsay Lohan) schreeuwt, vloekt, drinkt en is in één woord onhandelbaar. Wanneer ze als klap op de vuurpijl ook nog een auto ongeluk veroorzaakt, is haar moeders (Felicity Huffman) grens bereikt. De wanhoop nabij brengt Lily haar dochter naar de plaats waarvan ze had gezworen er nooit meer een voet over de drempel te zetten..haar moeders boerderij in Idaho. Grootmoeder Georgia (Jane Fonda) is inderdaad niet bepaald wat je noemt een doorsnee lieve oma maar een strenge vrouw die leeft naar een aantal niet te overtreden regels. En ze verlangt van iedereen die in haar huis leeft dat ze met dezelfde overgave God en hard werken hoog in het vaandel hebben staan. Uiteraard botst dit verschrikkelijk met Rachels ongecontroleerde manier van leven en het kost Georgia dan ook de nodige inspanning om haar kleindochter te leren begrijpen. Langzaam maar zeker begint ook Rachel haar plaats te vinden in het behoudende Mormoonse dorpje. Maar ze zorgt uiteraard met haar onstuimige gedrag voor nogal wat opschudding waardoor het voor alle betrokkenen een zeer bewogen zomer wordt...


Dit is van alle vijf de film met het sterkste verhaal. Ik denk zelf dat het verhaal Lindsay op de buik is geschreven, misschien ook wel omdat de rol serieuzer is en de film meer drama heeft dan haar gewone rolletjes. Helaas kwam ze bij het filmen al negatief in het nieuws, ze zou namelijk niet professioneel en verantwoordelijk gedragen. Zelf vind ik het een prima film voor een vrijdagavondje.


Afbeeldingen : we heart it
Informatie: Wikipedia en movie 2 movie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten