woensdag 29 februari 2012

Parijs, de stad van de liefde

Parijs voor sommige mensen gewoon de hoofdstad van Frankrijk, een stad met mooie lichtjes en leuke shops, de stad die nooit slaapt, de stad van de mode of voor anderen de Stad van de Liefde. Een benaming die je zeker vaak leest, maar waarom wordt Parijs nu de stad van de liefde genoemd en niet Amsterdam of Londen? Zij hebben ieder ook hun kwaliteiten met mooie grachtenpanden of de Big Ben. Historische gebouwen, musea en leuke boetieks volop. Maar waarom dan speciaal Parijs, de stad van de liefde.


Parijs stond bekend als een stad waar veel te beleven was. Met name in de negentiende eeuw gingen rijke mannen naar Parijs om ondeugend te zijn. Zij bezochten dan shows met schaars geklede dames en vaak hadden ze naast hun eigen vrouw ook nog een minnares. Parijs is ook de stad waar de jonggehuwden als eerste heen reisden als ze net waren getrouwd. Dit was heel erg speciaal, want men reisde in die tijd nog niet de wereld over, zoals we nu bijvoorbeeld wel doen.Daarnaast is Parijs een erg gezellige stad, het heeft allemaal leuke straatjes, gezellige restaurantjes en barretjes. Iets wat de stad nog leuker maakt voor de verliefde stelletjes en echtparen die er samen een tijdje doorbrengen.

Daarnaast zijn er heel erg veel bezienswaardigheden in Parijs, gegarandeerd een paar leuke sights als je door de stad slentert. Naast de Eijffeltoren is er ook nog de Arc de Triomph, Notre-Dame, Sacre Coeur om maar een paar te noemen.

Daarnaast zijn er ontzettend veel parkjes waar je een wandeling door kan maken of gewoon in het gras kan liggen. Boottochtjes over de Seine zijn ook zeer populair, hierdoor zie je Parijs eens van een andere kant. Helaas is dit wel heel erg toeristisch geworden, maar als je niet in het hoogseizoen is het zeker de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten