zondag 23 september 2012

Het belang van dagcrème

Een vriendin van mij kwam terug van een beauty weekendje en vertelde me dat de schoonheidsspecialiste haar daar op het belang van dagcrème had gewezen. Nu smeerde ik zelf al zo nu en dan dagcrème op, onbewust van het belang ervan. Oké, ik wist nog wel dat het verzorgend was. Moisterising staat namelijk met grote letters om mijn tube dagcrème van de Kruidvat. Maar het echte nut van dagcrème zag ik eigenlijk niet. Zo'n crème kan toch niet voor wonderen zorgen? Sowieso ben ik nog nét (woensdag wel) geen twintig, waarom zou ik dagelijks dagcrème aan gaan brengen. De komende jaren hoop ik nog rimpel vrij door het leven te gaan. Dus waarom zou ik dan nu al aan de slag gaan met het smeren van dagcrème? Toen ik even ging googlen kwam ik er achter dat er meerdere redenen zijn waarom mensen dagcrème zouden moeten gebruiken. En dat ik religieus elke dag nadat ik uit bed stap mijn hele gezicht in moet smeren. Als je benieuwd bent waarom je NU moet beginnen met het gebruik van dagcrème moet je op read more klikken!
Soorten dagcrème
Dagcrème zijn er in ontzettend veel verschillende soorten. Voor bijna elk huidtype is er wel een crème te vinden die er bij past. Zelf heb ik bijvoorbeeld een dagcrème voor de droge en gevoelige huid. Maar er zijn natuurlijk ook dagcrème voor mensen met een normale huid, een vette huid, maar ook speciale voor mensen die last hebben van acne. Er zijn ook nog dagcrème met bruiningsmiddelen en tegen rimpels te verkrijgen.

Hoe werkt een dagcrème?
Zon, wind, hitte, kou en allemaal andere factoren laten sporen achter op onze huid. Een dagcrème biedt juist bescherming tegen al deze factoren. Daarnaast heeft het ook nog een hydraterende werking, het bevordert namelijk de groei van nieuwe huidcellen. Ook helpt het om het vochtgehalte van de huid op peil te houden. En dat is weer goed tegen rimpels. Daarnaast zijn er ook dagcrèmes die beschermen tegen de UVstraling, wat je huid ook erg kan verouderen. Zelf heeft mijn dagcrème dit helaas niet maar in mijn foundation zit wel weer SPF 15 dus ik loop alsnog beschermd rond.

Op welke leeftijd moet je beginnen met dagcrème?
 Er wordt gezegd dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met dagcrème. Het gaat hier immers om je huid en dagcrème biedt op een zekere mate bescherming wat weer resulteert in een mooiere en zuivere huid op latere leeftijd. Als je nog jong (15/16) dan kan je kiezen voor een olievrije crème. Als je dan wat ouder bent, jaartje of 20, kan je overgaan op de reguliere dagcrème.

Enkele algemeenheden

  • Breng dagcrème aan op een gezuiverde huid. En breng de crème ook aan met schone handen. 
  • Smeer niet te veel crème op. Zelf doe ik wat op mijn vingertoppen en breng dit aan op mijn huid. Dit is maar een heel klein beetje maar dat is genoeg!
  • Op de crèmes staat vaak een houdbaarheidsdatum. Dit is te herkennen aan een icoontje met een potje en daarop een M met een bepaald cijfer er voor. Zelf is mijn dagcrème 12 maanden houdbaar.
  • Een dagcrème hoeft niet duur te zijn. Zelf heb ik een dagcrème van het Kruidvat huismerk. Uit eerdere tests over crèmes bleek juist de crème van de Aldi erg goed te zijn!
Concluderend
Een dagcrème is nodig om je huid te hydrateren en te beschermen tegen invloeden van buiten af. Voor elk huidtype is er wel een dagcrème te vinden. Deze dagcrème hoeft helemaal niet duur te zijn, een goedkope kan ook voedend genoeg voor de huid zijn. 

Gebruiken jullie dagcrème? Zo ja, welke?


                                                                   Je kan me volgen via Twitter | Bloglovin | GFC
bronnen:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten