woensdag 18 juli 2012

Originele dates

Het is erg moeilijk om een leuke originele date te bedenken. Natuurlijk kan je een film gaan kijken in de bioscoop of gaan eten in een restaurant. Ook al zijn die dates vrij standaard. Het is natuurlijk leuk om weer eens wat anders te doen op een date. Iets origineels. Hiermee bedoel ik trouwens niet iets heel wat heel erg ingewikkeld is zoals skydiving of paragliding. Hoewel dat wel erg leuk zou zijn als je beide op zoek bent naar avontuur. (en geen hoogtevrees hebt zoals ik ) De dates die ik hier noem zijn wel een beetje gebonden aan bepaalde type personen. Een heel erg sportief iemand vindt het waarschijnlijk leuker om een actieve date te hebben. Daarom zijn de dates gecategoriseerd op types.Als je zelf nog een origineel idee hebt voor een date, en deze niet bij de ideeën staat, zet hem vooral in de comments!

Romantische personen
Picknicken
Ook al zit het weer ons in Nederland niet vaak mee, picknicken is leuk om op een date te doen. Jullie zouden bijvoorbeeld allebei hapjes en drankjes mee kunnen nemen. Denk hierbij aan sandwiches, wijn, kaasjes, salades, cupcakes en meer. De hapjes kan je bij de supermarkt halen of zelf maken (samen). Hierdoor is het ook nog eens super budget proof. Je kan namelijk zelf bepalen hoeveel je aan de hapjes uit wil geven. Daarnaast heb je natuurlijk borden, bekers en bestek nodig. De Hema verkoopt hele leuke wegwerp bordjes, bakjes en bekers voor kinderfeestjes met leuke patroontjes. Daarnaast is een (picknick) kleed handig zodat je niet op het gras hoeft te zitten. Naast het eten van al de lekkernijen die jullie hebben meegebracht is een picknick ook iets waarbij je veel met elkaar praat. Zo kom je meteen alles over elkaar te weten!

Samen te waterfietsen, kano varen of  te roeien
Zoek samen met je date het water op! Nederland is rijk aan water en daarom worden op veel plaatsen in ons land waterfietsen, kano's en roeiboten verhuurd. Natuurlijk is ook deze date weer compleet afhankelijk van het weer. Samen kunnen jullie in je bootje genieten van alles wat om jullie heen gebeurt of dat nu het platteland of de stad is. In de boot hebben jullie genoeg tijd om alles over elkaar te weten te komen. Daarnaast is het leuk om een hapje en drankje mee aan boord te nemen. Ook zijn er bij verschillende verhuur plaatsen in Nederland arrangementen mogelijk waarbij je naast het varen ook nog kan lunchen of dineren. In Friesland zijn er plaatsen waar je voor €3 per uur een kano kan huren, €7,50 een waterfiets en €15 een fluister bootje. Dit is dan zonder lunch of diner. 
Creatieve personen
Schildercursus
Zijn jullie allebei creatief en houden jullie van kunst? Dan zouden jullie samen een schildercursus/les kunnen gaan volgen. Vaak heeft een cursus meerdere lessen. Meestal zijn dit een stuk of tien en daardoor is dit ook een vrij kostbare date. Natuurlijk is het wel ontzettend leuk om samen met je grote liefde lessen te volgen. Jullie zouden bijvoorbeeld elkaar kunnen schilderen. Eén les zou daarom voor armoedige studenten zoals mij zelf veel beter zijn. Een volledige cursus van ongeveer tien lessen komt rond de 300 euro uit. 
Bakken
Deze date is misschien niet zo mannelijk maar wel geweldig voor ons vrouwen om onze bak kunsten te laten zien. De liefde van de man gaat immers door de maag. Het bakken van cakes, taarten en cupcakes kunnen jullie doen voordat jullie gaan picknicken of een film gaan kijken. Niks is leuker dan het spelen met glazuur, deeg en de versiersels voor op de cupcakes. Misschien heeft hij zelf ook wel een talent voor bakken en maken jullie samen  de meest mooie creaties. 
Sportieve personen
Mini golf spelen
Een voordeel van mini golf spelen is dat het zowel binnen als buiten kan. Een ander voordeel van mini golf is dat je er niet ontzettend van gaat zweten. Ja, zeker een belangrijk detail! Wees niet al te competitief, het is immers maar een spelletje! Deze date is ook heel erg geschikt voor s'avonds. Daarnaast heb je verschillende amusementsparken in Nederland waar mini golf een onderdeel van is.  In een dorpje vlak bij waar ik woon is zo'n amusementspark. Naast mini golf kan je ook gaan worstelen in sumo-pakken, op gekke fietsen rondrijden, sjoelen, bowlen, rodeo rijden en nog veel meer. Super leuk samen maar ook als je met een vriendenploegje dit gaat doen.
Wadlopen
Wadlopen is een unieke en sportieve belevenis in de mooie natuur rondom het waddengebied. Er zijn verschillende soorten tochten die gelopen kunnen worden. Zo kan je bijvoorbeeld naar Ameland of Schiermonnikoog lopen maar ook naar Siemonszand en Rottumeroog. Daarnaast zijn er ook educatieve tochten bijvoorbeeld naar Texel. Je kan er voor kiezen om het hele stuk te lopen of om een stukje met een boot te varen. Het verstandigste is om een tocht te maken onder begeleiding. Vaak zijn dit groepstochten. Op de website van wadloopcentrum Fryslân worden de verschillende tochten + route en datums aangegeven. 
Overig
Ontdek samen een stad
Allebei in het bezit van een ov? Stap dat eens in de trein naar een onbekende stad. Samen kunnen jullie alles ontdekken, van de leukste winkels tot de leukste eethuisjes. Natuurlijk kan je van te voren ook plannen waar je heen wil. Als je wil gaan winkelen kan je op de website shopgids  een leuke winkelroute uitzoeken. Op eet.nu kan je makkelijk een leuk restaurant vinden met de recensies van vorige gasten erbij. Neem voor onderweg ook wat lekkers mee, bijvoorbeeld cakejes en sandwiches. Een museum is ook altijd een leuke toevoeging op een dagje of weekendje weg.
Afbeeldingen; We heart it

1 opmerking:

  1. Wat een leuke post! Komt misschien ooit nog van pas ;) Liefs

    BeantwoordenVerwijderen