donderdag 3 mei 2012

It Girl: Christina Curry

Ze is de dochter van..., it girl, sex symbool en jurylid van het programma model in 1 dag. Ze is geliefd en bemind maar wordt ook gehaat en verafschuwd door mensen.  Ze is excentriek, heeft een eigen stijl, een eigen soort humor en durft mensen te choqueren. Iets wat in ons Neerlandje niet altijd goed valt bij bepaalde mensen. Haar mama is Patricia Paay, de stoeipoes die op 60 jarige leeftijd de cover van de Playboy sierde maar ook in de jury zit bij bekende tv programma’s. Papa Adam Curry is een Nederlands- Amerikaanse tv presentator en ondernemer. Als dochter van twee bekende Nederlanders was het logisch dat Christina zelf ook de spotlights op zocht. Dit deed ze op verschillende manier. Inmiddels worden haar relaties uitgebreid besproken in de showbizz rubrieken op de televisie en in de roddelbladen, haar steeds wisselende haarkleur wordt besproken op het internet en om haar uitspraken is ze zowel geliefd als gehaat.  Nadat ze jaren bekend stond als de dochter van begint ze nu carrière te maken in Nederland. Zo is ze tegenwoordig te zien als jurylid voor het bekende programma model in 1 dag, schrijft ze voor de hitkrant en loopt ze in verschillende shows mee als model.

Christina Valerie Curry werd op 27 Augustus 1990 geboren in New York. Ze was de eerste (en enige) dochter voor de eenenveertig jarige Patricia en de zesentwintig jarige Adam Curry. Ze groeide op in New Jersey tot de familie naar Londen verhuisde. Natuurlijk werd Nederland ook nog vaak bezocht, dit mede doordat haar moeder hier bekend was. Dit zorgde er ook voor dat Christina al vanaf jonge leeftijd te maken had met tv, radio en de bladen waar zij al vanaf jonge leeftijd in voor kwam. Als vijf jarige zong ze bijvoorbeeld al samen met haar moeder een liedje bij Koffietijd. Toevallig was ze hier pas geleden weer te gast waarbij dit fragment ook weer te zien was. 

Toen ze twaalf jaar oud was begon het filmen van een realityserie waarin de Curry's de hoofdrol vertolkten. Adam's Family: een kijkje in het leven van de familie Curry werd uitgezonden in 2002 en 2003. Ja, haar awkward years werden vastgelegd op tape. Hierna werd het een beetje stil rondom de Curry's tot 2009 het jaar van de scheiding. Nadat Adam zijn affaire met Micky Hoogendijk had op gebiecht barstte de happy bubbel.  
Patricia en Adam in gelukkige tijden
Na de scheiding zocht ook Christina de spotlights op. Zo liep ze op de catwalk voor Nederlands ontwerper Paul Schulten. Daarnaast liep ze in nog meer shows en was ze ook te zien in de videoclip Ik vertrouw je niet meer van zanger Thomas Berge. Terwijl haar moeder alles bloot legde in de Playboy poseerde Christina eind 2009 voor de Nederlandse FHM. Daarnaast was er sprake zelfs sprake van twee reality shows de één met rich kid Peaches Geldof voor MTV, de ander voor RTL 5 als één van de bekende modemeisjes met een missie. Terwijl ze zelf besloot om te stoppen met de Modemeisjes haalde MTV de stekker uit de andere realitysoap. Gelukkig kreeg ze een aanbod van de Hitkrant om daar een eigen column voor te schrijven. Daarnaast vond ze een liefde voor tattoo's (hoeveel heeft ze ook al weer?) en verschillende haarkleuren (blond, rood, donkerrood, paars, groen, roze) You name it, she's got it

Vandaag de dag is ze ook bekend als jury lid voor Model in 1 dag. In dit programma bepaalt ze mede met model Barbara Snellenburg en Gert Jan Holman welk model een professionele fotoshoot wint en in het bestand van het bekende modellenbureau MaxModels komt te staan. Model in 1 dag wordt elke dinsdag uitgezonden op Net5 om 21.25. In de toekomst denk ik zeker dat we nog veel van Christina zullen horen. Misschien als presentatrice, jurylid, columnist, model of wie weet iets heel anders. 


De eerste aflevering van Model in 1 dag is hier terug te kijken. 
Je kan Christina en haar belevenissen volgen op haar twitter.

1 opmerking:

  1. Ik vind haar leuk!!! Je hebt dit artikel ook heel erg leuk geschreven!

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen