dinsdag 17 april 2012

Daily Reads

Zoals velen van jullie lees ik dagelijks verschillende websites en blogs. Het leek me leuk om deze vandaag met jullie te delen. Ik ben ik 2008 begonnen met het volgen van verschillende blogs. Op dat moment was ik net geslaagd van de Mavo en was ik 15 jaar oud. Ik had gesolliciteerd maar heel veel bedrijven en mensen vonden me te jong om te werken. De computer werd mijn toevlucht en daarmee vooral het internet. Uren lang surfde ik rond op the world wide web en ontdekte ik verschillende websites en blogs. Zoals veel Nederlandse en Belgische meiden had ik een account bij Girlscene, de bekende meidensite. Daarnaast kwam ik toen ook voor het eerst in aanraking met fashionblogs. Mijn favorieten van toen ( Lisaplace, Sea of Shoes, Karla's Closet, Karnaah, Fashion Toast en Fashion Fillers) hebben inmiddels plaats gemaakt voor andere blogs. En die blogs en websites maak ik vandaag aan jullie openbaar.
Inmiddels heb ik Girlscene grotendeels verlaten. Ik post eigenlijk alleen nog in het forum waar je de update van je blogs kan plaatsen en soms laat ik een berichtje achter op de hoofdpagina. Girlscene heb ik ingewisseld voor Styleguide. Op Styleguide kijk ik elke dag. Hier staan vaak de nieuwste previews van collecties op maar ook outfitjes en de weekly diary's van eigenaresse Shirley. Styleguide is voornamelijk een blog/website met allemaal fashion gerelateerde post. Een paar keer per maand blogt Iris ook voor Styleguide maar dan over het onderwerp Beauty. Zij reviewt en test producten. Ook maakt ze zo nu en dan filmpjes die ze ook op haar eigen Youtube kanaal post. 
Shirley van Styleguide
Mijn favoriete blogger moet toch wel Andy Torres zijn van Style Scrapbook. Deze Mexicaanse dame woont gewoon in ons koude kikkerlandje. Wat haar hier bracht? De liefde. Met het dagelijks posten van outfits heeft ze ontzettend veel bereikt. Zo heeft ze een eigen camerabag lijn bij Kipling en op dit moment ook een accessoire lijn bij de Mango met twee andere bloggers. Ze word uitgenodigd voor verschillende fashionweeks in verschillende landen. Op dit moment is ze zelfs druk bezig met het maken van een eigen tv-serie voor Cosmopolitan Tv.   Deze wordt opgenomen in het zonnige Mexico, Colombia en ArgentiniĆ«. Ik moet toegeven, ik ben wel een beetje jaloers, een heel klein beetje maar!
Andrea 'Andy' Torres
Fashion-Freaks, Fashion-Fever en Style-Remains zitten alle drie in dezelfde categorie. Alle drie de blogs zijn van jonge meiden die posten over fashion, de nieuwste collecties, beauty en outfitjes zijn bij hen te vinden. Zelf volg ik deze blogs ook al een tijdje. Fashion-Freaks was ook de blog waardoor ik jaren geleden de bovenstaande Lisaplace, Fashion Toast en FashionFillers door vond. Fashion-Fever vond ik geloof ik of door een random zoekopdracht of door het ellegirl forum en hetzelfde geldt voor Style-Remains. Zij had een paar jaar terug een simpele DIY van een rokje die ik een keer heb gemaakt. 
Laura van Style-Remains
Naast Fashionsites, die toch wel mijn voorkeur hebben kijk ik tegenwoordig ook op 2 beautyblogs. De allereerste beautyblog die ik echt leuk vond was VeraCamilla. Naast dat ze dagelijks updates plaatst maakt ze ook veel filmpjes. Naar deze kijk ik ook heel graag, vooral haar vlogs en shoplogs vind ik heel leuk. De make-up looks enzo vind ik minder omdat mijn interesse daar ook niet echt ligt. Naast Vera Camilla kijk ik de laatste tijd ook elke dag wel een keer op Beautylab. Het leuke aan Beautylab vind ik de wetenschappelijke kijk op producten. Daarnaast post Serena ook outfitjes en waar gebeurde verhalen van andere mensen en eigenlijk nog heel veel meer waardoor ik haar blog ook heel erg leuk vind om te lezen.Serena doet Andy haar make-up
Een vlog van Vera

Wat zijn jou daily reads?

2 opmerkingen: