maandag 5 maart 2012

Pretty Little Liars

Als er nog maar één televisie serie op de tv kon worden uitgezonden zou ik kiezen voor Pretty Little Liars. Helaas wordt deze serie niet uitgezonden bij ons in Nederland en moet ik het op de computer kijken. Wat ook geen straf is. Elke week leef ik weer mee met Aria, Emily, Hanna en Spencer. Zij zijn met z'n vieren op zoek naar 'A', die mogelijk hun beste vriendin Allison heeft vermoord. Daarnaast hebben de meiden ook allemaal personal issues die meespelen. Zo heeft Aria een relatie met haar engels leraar, komt Emily uit de kast, zit Hanna met de scheiding van haar ouders en heeft Spencer problemen met haar zus en vader. De tv serie is afkomstig van de boekenreeks Pretty Little Liars, die ook in het nederlands zijn vertaald. De verhalen uit de boeken en de tvserie zijn wel anders maar allebei zijn ze heerlijk spannend.
Een kleine samenvatting van Pretty Little Liars:

~Alison, Aria, Hanna, Emily en Spencer zijn beste vrienden en de populairste meisjes op de Rosewood High School. Tijdens een slaapfeestje verdwijnt de leider van de groep, Alison. Hierna valt de vriendengroep uit elkaar. Een jaar later als Aria  terug komt uit IJsland krijgen ze allemaal berichten van iemand die zich "A" noemt. Deze persoon dreigt de geheimen die ze hadden bekend te maken. Als het lichaam van Alison is gevonden proberen ze achter de identiteit van "A" te komen.~

Op dit moment zijn ze in Amerika al heel erg ver met de serie. Over ongeveer twee weken wordt daar de identiteit van 'A' onthult. Terwijl hier in Nederland nog niet eens 1 aflevering op tv te zien is geweest. Iets wat ik zelf wel jammer vind, want ik vind het een van de leukste series van de laatste tijd. Als het stiekum berichtjes verzenden onder een onbekende naam je bekend voorkomt (denk aan Gossip Girl) heb je gelijk. De producers van Pretty Little Liars zijn ook de producers van Gossip Girl. Voor de rest hebben de twee series niets gemeen. Pretty Little Liars is geschreven door Sara Shepard en Gossip Girl door Cecily von Ziegesar. 
De trailer van Pretty Little Liars, season 1

Ook al heb je een hekel aan teen/romantiek/drama series. Kijk dan alleen om de knappe jongens in deze serie, die zijn er in overvloed. Zo heb je Mr. Fitz, de leraar waar Aria een relatie mee heeft. En gelijk heeft ze, ik denk dat 99,9% van de dames Mr. Fitz erg leuk zullen vinden. Toby is de stiefbroer van Jenna ( een van de mogelijke verdachten en klasgenoot van de meiden). Hij date eerst met Emily, totdat de meiden denken dat hij de dader is. Snel daarna komt Emily uit de kast en krijgt hij wat met Spencer. Het gaat uit en Toby verdwijnt uit beeld, maar vanavond komt hij terug in Rosewood. Yay! Toby is waarschijnlijk de meest mysterieuze jongen in de serie, wat hem misschien wel extra aantrekkelijk maakt. Daarnaast is er ook nog Caleb. De wizzkid die je nodig hebt om in te breken in andermans computers of telefoons om zo al de gegevens er af te halen die jij nodig hebt. Handy! Ook Jason de broer van Alisson is erg knap. Hij is net terug in Rosewood en is erg op zichzelf. In de serie zijn er vaak spanningen tussen hem, Spencer en Spencers vader, en dit is niet omdat zij stiekem daten. Ook zijn er spanningen tussen hem, Aria en Mr. Fitz, dit omdat Jason Aria wel ziet zitten. Oh, Wren moeten jullie ook zeker niet missen. Dit was de verloofde van Melissa, de zus van Spencer. Totdat Spencer en hij zoenden betrapt werden....
Mr. Fitz en Aria, toch wel mijn favoriete koppel

Daarnaast is de kleding van de meisjes in de serie geweldig en perfect afgestemd op de verschillende karakters. Aria heeft een vintage stijl dit omdat ze ook een beetje een buitenbeentje is en helemaal bewust is van zichzelf. Emily heeft een stoerdere/sportievere stijl. Dit omdat zij ook veel sport, ze zit bijvoorbeeld bij het zwemteam van Rosewood High School. Hanna is het populaire meisje op school en draagt dan ook de trendy kleding die in de winkels ligt. Emily ziet er altijd preppy en klassiek uit. Zij draagt bijvoorbeeld parelkettingen maar dan wel op een leuke manier met een knoopje erin of ze doet de ketting om als armband. Als je meer over de kleding van de meiden wil weten moet je onderstaand filmpje kijken.


Als je PLL wil kijken zou ik je aanraden dit te doen via sidereel of watchseries, hier staan meestal heel veel links op die je gratis kan bekijken. Elke maandag wordt in Amerika een nieuwe uitzending uitgezonden die je de dinsdags erna al op de sites kan vinden.

Liefs Sara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten