zaterdag 31 maart 2012

Bookreview: Sugar and Spice van Lauren Conrad

Al een hele lange tijd geleden (minstens een jaar) kreeg ik een berichtje van Chicklit dat ik één van de winnaars was die het boek Sugar & Spice van Lauren Conrad had gewonnen. Sugar & Spice is het laatste boek in de trilogie van de L.A. Candy serie die Lauren schreef naar haar vaarwel bij de bekende serie The Hills. Dit was meteen ook het eerste deel wat ik van haar boeken heb gelezen. Super handig, het eerste deel dat je leest is het laatste boek van de serie.. niet dus. Toch zat ik er vrijwel meteen in. Iedereen die The Hills heeft gekeken zal veel van de serie weer terugvinden in de boeken. De ruzies, de knappe mannen, de tv show, allemaal zijn ze terug te vinden in de boeken serie. Zo nu en dan krijg je zelfs een beetje een déjà vu gevoel. Je herkent bepaalde delen door de tv serie. 
Omschrijving:
Deel drie in de L.A. Candy-trilogie. Op het chique premièrefeest van seizoen twee van L.A. Candy krioelt het van de fans, en de paparazzi staan te dringen langs de rode loper. De realityshow is een hit en Jane Roberts dé grote ster. Maar onder de oppervlakte smeult er van alles tussen de vier meisjes van de show. Jane weigert scènes te doen met Madison, nadat die compromitterende foto’s van haar aan Gossip heeft doorgespeeld. Madison zelf wil koste wat het kost achter de identiteit van haar afperser komen, die dreigt te onthullen dat zij niet altijd een rijke, platinablonde Californische babe was... Gaby gedraagt zich opeens totaal anders sinds ze een nieuwe persagent heeft. En Scarlett ten slotte moet zien te laveren tussen haar vriendje en de show, want die twee samen gaat echt niet. En dan is seizoen twee nog maar net begonnen…

Review:
Sugar & Spice is zoals genoemd het derde en laatste deel van de L.A. Candy Trilogy. In het derde deel heeft Jane Roberts eindelijk ontdekt dat Madison Parker niet een goede vriendin voor haar is. Nadat ze er achterkomt dat Madison haar verraden heeft en niet Scarlett,  legt ze het met haar weer bij. 
Nadat Jane jongens had afgezworen vind ze het toch wel erg moeilijk om Caleb, haar oude vriendje van de middelbare school te weerstaan. Daarnaast is er ook nog Brad, die ze ook wel erg leuk vind. En alsof dat niet genoeg is is Jesse er ook nog, die altijd roet voor Jane in het eten lijkt te gooien. 
Jane heeft het wel wat gehad met het filmen van L.A. Candy, veel wordt gescript, iets wat ze helemaal niet leuk vind omdat ze zo in situaties terechtkomt waar ze niet in terecht wilde komen. Ook Scarlett is niet meer zeker over de serie. Dan doet Jane een schokkende ontdekking. Ze vindt Trevor, de producent, z'n notitieboek met allemaal ideeën over verschillende scènes die de meiden in de komende afleveringen zouden moeten spelen. Jane realiseert zich op dat moment dat alles wat ze nog voor de serie moet spelen als is uitgetekend. Jane moet beslissen of ze Trevor hiermee gaat confronteren of dat ze het geheim houdt en haar eigen spelletje gaat spelen...


Na het lezen van het boek was ik wel benieuwd wat nu echt fictie was en wat echt met Lauren is gebeurd. In veel karakters vind je de oude The Hills leden terug. Jane als Lauren, de andere vriendinnen als Heidi, Audrina en Whitney, Brad als Brody, Jesse als Jason en Caleb als Stephen. Dit laatste boek focusde niet alleen erg op Jane maar ook op Madison, die last heeft van een stalker en erachter probeert te komen wie dat is. Suprise, suprise, haar jaloerse zusje Sophie. Qua drama wat we gewend zijn van Lauren in de Hills, mist dit boek zeker wat. Veel drama was er niet.


De boeken zijn bij bol.com te koop voor €14,95 per stuk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten