zaterdag 2 juni 2012

Boekentip: Vriendinnen boven alles

Al weer een aantal jaar geleden kwam ik voor het eerst de boeken van 4 vriendinnen 1 spijkerbroek tegen, ook wel bekend als The Sisterhood of the Traveling Pants, waarvan later ook nog eens twee films van zijn gemaakt. Alle vier de boeken verslond ik en de films bekeek ik keer op keer. Nu ongeveer tien jaar na de avonturen met de spijkerbroek is er een vervolg. De meiden zijn nu alle vier bijna dertig en leiden een gescheiden leventje. Totdat Tibby hen allemaal uitnodigt om naar het eiland Santorini te kom, waar ze tien jaar daarvoor de spijkerbroek zijn verloren. Alle meiden zijn ontzettend enthousiast, Tibby hebben ze al twee jaar niet gezien omdat ze samen met Brian naar Australië verhuisde. Toch blijkt de ontmoeting die ze in gedachten hebben heel erg anders te lopen...

De achterkant van het boek zegt dit:

Tien jaar geleden deelden de vriendinnen voor het eerst één spijkerbroek. Zijn ze nog altijd elkaars steun en toeverlaat?

Tibby, Lena, Carmen en Bridget zijn volwassen vrouwen die hun eigen levens hebben opgebouwd. Carmen is succesvol als actrice in New York, Lena is een kunstenares in Rhode Island, en Bridget heeft het ideale huisje-boompje-beestje gevonden in San Francisco. Hoewel ze het druk hebben met leuke banen en nog leukere mannen, missen ze wel de vanzelfsprekendheid waarmee ze vroeger afspraken. 
Dan worden de drie door Tibby uitgenodigd op het Griekse eiland waar ze tien jaar geleden ook waren. Ze kunnen niet wachten om Tibby daar te zien en hun vriendschap weer nieuw leven in te blazen, maar eenmaal op het eiland aangekomen blijken de zaken heel anders te liggen...

Zelf vind ik het een aanrader, zeker als je ook de andere boeken uit de 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek serie hebt gelezen. Het is een boek met een soort van Happy End maar op een andere manier dan standaard boeken hebben en ook waarschijnlijk een stuk anders dan je had verwacht. Zelf wil ik jullie niet al te veel vertellen over het boek maar Kostos, Lena's Griekse liefde, komt er in voor. Daarnaast zwangerschappen, huwelijken en flink wat drama en verdriet. 


Het boek is te koop voor €15,95, bij onder andere bol.com. Hier kan je ook al een paar pagina's lezen van het boek!

3 opmerkingen:

 1. Deze lijkt me leuk! Ga heb zeker halen voor mee op vakantie!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hij lijkt me erg leuk! ga binnenkort even kijken of ze die al bij de bieb hebben :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zelf één van de andere boeken gelezen .. Ik had hem leuker verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen