maandag 16 april 2012

Favoriete tv series

T.v series, er zijn er wel honderd van in Nederland en duizenden misschien zelfs wel miljoenen die dagelijks over de hele wereld worden uitgezonden. In verschillende genres, op verschillende zenders, in verschillende talen. Vandaag bespreek ik met jullie mijn favoriete t.v series. Van gouwe ouwes zoals Kees en Co tot nieuwe series die niet eens in Nederland worden uitgezonden. Zelf heb ik een klein t.vtje op mijn kamer waar ik zo nu en dan een serie op kijk. Fan ben ik eigenlijk nergens van, en ik zit dan ook niet zoals velen om 20.00 voor de buis omdat G.T.S.T dan begint. Ik ben een zapper MTV hier, RTL 4 daar. Maar zo nu en dan, heel zelden, is er een serie waar ik wel de tijd voor neem. Rustig voor ga zitten en met thee en een koekje een uur lang kan kijken en luisteren. Welke dat zijn? Dat lees je als je op meer lezen klikt :)
Zoals ik hier boven al heb genoemd is Kees en Co een favoriet van me. Deze serie werd uitgezonden van 1997 tot 2006 en wordt nu nog steeds herhaald op tv. Simone Kleinsma speelde de hoofdrol van Kees Heistee een huisvrouw die te maken had met alle dagelijkse dingetjes waar een huisvrouw mee te maken heeft. De kinderen moeten naar school, ze moet boodschappen doen, ze heeft een luie man die na zijn werk meteen op de bank ploft en de tv aan doet. Allemaal herkenbare situaties maar dan wel grappig neergezet. De serie vond ik wel minder worden toen Ben, Kees haar man, overleed en er nieuwe personages voor in plaats kwamen. 
Het leuke is dat afleveringen van Kees en Co ook op youtube te vinden zijn!


Friends is een serie die ik altijd leuk vind om te kijken. Voor Friends mag je me s'nachts wel wakker maken. Gelukkig voor mij wordt het nog steeds uitgezonden op Veronica, ook al zijn het herhalingen die ik al 20000x heb gezien. Ik moet altijd lachen om Joey's How your doin' en Phoebe's Smelly Cat. De blooperfilmpjes en compilaties die op youtube te vinden zijn vind ik ook hilarisch. Helaas is deze serie net zoals Kees en Co gestopt. Tien seizoenen lang kon er genoten worden van de zes vrienden.

It's all right, 'cos I'm Saved by the Bell. Juist, Saved by the Bell mag zeker niet in mijn rijtje van favoriete tv series ontbreken. Op de basisschool keken heel veel kinderen het uit mijn klas en dan bespraken we de volgende dag de aflevering van de avond ervoor. Elk meisje was stiekem verliefd op Zack Morris en alle jongens op Kelly Kapowski. Op het moment dat wij het keken werd de serie al niet meer gemaakt. De serie werd voor het eerst uitgezonden in 1989 en eindigde in 1993. Daarna werd nog The Collage years gemaakt en Saved By The Bell: The New Class, een slap aftreksel van de orginele serie. Ook Saved by the Bell word nu nog steeds uitgezonden. Vaak rond middernacht op Nickelodeon.


Op naar het heden. Op dit moment heb ik eigenlijk twee favoriete series die niet in Nederland worden uitgezonden. Dat zijn de Pretty Little Liars en The Vampire Diaries. In het artikel dat ik op 5 Maart plaatste heb ik mijn liefde voor de Pretty Little Liars al geuit.  Op dat moment waren ze druk bezig met het onthullen van de mysterieuze A. Op dit moment is er weer een stop en over een kleine twee maand wordt dan eindelijk seizoen drie van deze fantastische serie uitgezonden! Ik kan nu al niet meer wachten.


De Vampire Diaries heb ik nog maar net ontdekt en het zorgt nu al voor studie ontwijkend gedrag. Ik moet toegeven dat ik de aanvallen op mensen wel een klein beetje eng vind, al dat bloed, niks voor mij. Het verhaal vind ik wel leuk en omdat ik nog maar net begonnen ben met het kijken van de serie hoop ik dat Stefan en Elena een stelletje worden. Damon en zijn blonde vriendinnetje vind ik echt vreselijk, just go away. Op youtube heb ik al heel wat fanfilmpjes bekeken en daardoor kwam ik er ook achter dat Elena en Damon later een stel worden. Helaas!

Zelf kijk ik Pretty Little Liars via Sidereel of Watch Series.

Wat zijn jou favoriete tv series?

1 opmerking:

  1. zelf kijk ik altijd gtst, maar ik ben nu wel benieuwd naar jou programmas (:

    ik volg je (:

    BeantwoordenVerwijderen